Select Page

Hipnoza

Opredelimo jo kot posebno stanje spremenjene zavesti (trans), v katerem so hipnotizirane osebe zelo dovzetne za sugestije hipnotizerja. Ne glede na to, kako globoko je oseba hipnotizirana, se zaveda dogajanja okoli sebe in se nanj tudi primerno odziva. Po vrnitvi iz hipnotičnega transa se osebe običajno spomnijo večine sugeriranih vsebin, neredko tudi vsega, kar se je dogajalo med hipnotičnim transom.

V Britanskem psihološkem združenju, ki velja za eno najbolj uglednih zna

V hipnotičnem transu je aktivnost leve (analitične) možganske poloble močno zmanjšana, aktivnost desne poloble pa pospešena. Zaradi tega je zavestni nadzor mišljenja bistveno omejen, podzavestni nivoji duševnosti pa lažje dostopni.  Hipnozo opredeljujemo kot odnos med hipnotizerjem in hipnotizirano osebo. V tem odnosu skuša hipnotizer vplivati na zaznave, čustva, mišljenje in vedenje hipnotizirane osebe. To počne tako, da jih s pomočjo sugestij vabi, da se osredotočijo na določene ideje in prizore. Hipnoza je povsem naraven pojav, v njej ni nič skrivnostnega, mističnega ali nadnaravnega.

Težave, ki jih lahko obvladamo s pomočjo hipnoterapije?

Zakaj je dobra hipnoterapija in kje se uporablja? Hipnoterapija je učinkovita pri zniževanju stresa, povečevanju občutkov sproščenosti, blaženju bolečin in spodbuja delovanje

imunskega sistema. Občutno znižuje občutke strahu in anksioznosti pred in med medicinskimi posegi ter prispeva k hitrejšemu okrevanju pacientov.

S hipnoterapijo lahko odpravimo ali olajšamo težave kot so stres, nespečnost, anksioznost, fobije, osebna neučinkovitost, negotovost, odpovedovanje v preizkušnjah, glavobol, preobčutljivost za bolečine, sindrom razdraženega črevesja, psihosomatske motnje in več drugih težav.

_________________________________________________

KONTAKT IN NAROČANJE

Pokličite na telefon 068 15 89 30. Naročite se lahko tudi s pomočjo spodnjega kontaktnega obrazca. Uporabite ga tudi, če imate kakšno vprašanje. Vsi vaši podatki so zaupni in ne bodo posredovani nikomur.

Hipnoterapijo izvajamo v Ljubljani. Hipnoterapijo izvaja dr. Igor Areh, ki že 12 let deluje in raziskuje na področju kognitivne psihologije

[contact-form-7 id=”131″ title=”Hipnoza”]