Select Page

Hipnoterapija je neke vrste psihološka terapija, pri kateri uporabljamo hipnozo, da učinkoviteje komuniciramo z nezavednim delom osebnosti, s čimer skušamo doseči pozitivne spremembe v življenju. Hipnoterapevt uporablja sugestije katerih namen je, da dosežemo spremembo mišljenja, čustvovanja, vedenja in ublažitev simptomov oz. težav. V prvih nekaj terapijah je velik poudarek na gradnji zaupnega odnosa med hipnoterapevtom in klientom. Hipnoterapija je

najbolj učinkovita, ko hipnoterapevt spozna klienta, saj lahko takrat oblikuje sugestije, ki so prilagojene klientovim potrebam. Cilj hipnoterapije je reprogramiranje vedenjskih vzorcev in premagovanje iracionalnih strahov, negativnih misli in potlačenih čustev. Pri tem se uporablja tudi moč klientove domišljije, na katero se vpliva s pripovedovanjem zgodb, z metaforami in simboliko, ki je prilagojena posamezniku.

Pri hipnoterapiji se praviloma osredotočamo na odpravo ali lajšanje posameznikovih vsakodnevnih težav, re

dkeje pa uporabljamo analitični pristop, pri katerem odkrivamo vzroke sedanjih težav, ki izvirajo iz preteklosti.

Med hipnoterapijo se uporabljajo tehnike, ki so podobne kot pri nekaterih oblikah psihoterapij, veliko podobno

sti najdemo zlasti, če primerjamo hipnoterapijo s spoznavno vedenjsko terapijo (npr. sproščanje, desenzibilizacija, averzija, vizualizacija, krepitev ega, sidranje, disociacija, preokvirjanje). Treba pa je opozoriti, da hipnoterapija ne more biti nadomestilo za poglobljeno psihoterapijo.

Katere težave lahko obvladamo s pomočjo hipnoterapije?

Hipnoterapija je učinkovita pri zniževanju stresa, povečevanju občutkov sproščenosti, blaženju bolečin in spodbuja delovanje imunskega sistema. Močno znižuje občutke strahu in anksioznosti pred in med medicinskimi posegi ter prispeva k hitrejšemu okrevanju pacientov.

S hipnoterapijo lahko odpravimo ali olajšamo težave kot so stres, nespečnost, anksioznost, fobije, osebna neučinkovitost, negotovost, odpovedovanje v preizkušnjah, glavobol, preobčutljivost za bolečine, sindrom razdraženega črevesja, psihosomatske motnje in več drugih težav.

Imam vprašanje oziroma rad bi se naročil! Lahko me pokličete na 068 15 89 30 (dr. Igro Areh) ali uporabite spodnji kontaktni obrazec.

[contact-form-7 id=”131″ title=”Hipnoza”]