Select Page

Z vami bom delil zgodbo o denarju in spoštovanju.

Dandanes je denar kot zrak, ki ga vdihujemo. Brez njega se ne da živeti. Če imate veliko denarja to še ne pomeni, da ga boste lahko vdihali več. Pomislite na vse multibilionarje. Mislite, da potrebujejo več denarja, da bodo lahko jedli boljše in večje jastoge. Na žalost ne mislijo vsi tako!

Pa preidimo na zgodbo, za lažjo ponazoritev.

Nekoč je živel zelo bogat človek, ki si je lahko privoščil karkoli si je želel. Edina stvar, ki ga je težila je bila ta, da se ni čutil spoštovanega, tako da je ves čas premišljeval kako si pridobiti več spoštovanja od ljudi okoli sebe!?

Neke noči se je sprehajal po ulici in naletel na berača. »Tukaj je priložnost« si je zamrmral in vrgel kovanec v škatlo pred beračem.

»Zdaj bi mi morali biti hvaležni, je rekel!«

Berač ga je pogledal in ga ignoriral.

Bogataš je postal jezen in rekel; »Ali si slep?«

»Od vas je odvisno ali mi boste dali kovanec, v kolikor vam to ni všeč lahko vzamete kovanec nazaj, je odgovoril berač.«

Bogataš je postal še bolj jezen in vrgle še 10 kovancev v škatlo berača.

»Kaj pa sedaj? Sedaj si lahko hvaležen in se mi zahvališ!«

Berač ga je brezizrazno pogledal in se ni več niti zmenil zanj.

»Jaz sem bogataš tukaj in lahko mi pokažeš vsaj malo spoštovanja!«

»Da mi daš denar ali ne je odvisno od tebe, da pa ti pokažem spoštovanje je odvisno od mene, tega se ne da prisiliti, je rekel berač.«

Celotna zadeva je šla bogatašu že zelo na živce.

»Dam ti polovico vsega kar imam. Zdaj bi me moral spoštovati« je zakričal bogataš.

»Če bi mi dal polovico svojega premoženja, potem bova enako bogata. Le zakaj bi te potem spoštoval?«

Bogataš se ni mogel več kontrolirati.

»Dam ti ves denar in ostale stvari, ki so v moji lasti. Bi me spoštoval sedaj? Sedaj bi me moral, ali ne?«

»Če mi daš vse svoje premoženje, potem sem jaz bogataš in ti berač. Sedaj imam še boljši razlog, da te ne spoštujem« mu je sarkastično odgovoril berač.

Konec.

V zgodbi je berač na glas povedal, da denar ni enakovreden spoštovanju.

Rojeni smo enakovredni. Vsakdo si lahko zasluži svoje spoštovanje. Ne glede na finančni status. Tudi če nismo najbogatejši ali najlepši si zaslužimo spoštovanje s strani naših prijateljev, družine, sošolcev, sodelavcev itd.

Morala zgodbe:

V življenju nimamo vedno kontrole nad tem kar se nam bo zgodilo. Ne pozabite pa, da imamo vedno možnost, da izberemo kako bomo na določeno situacijo odreagirali.

Če ste bili do drugih dobri in ste jim pomagali in vam za to niso bili hvaležni ali pa so vam v zameno »zarinili nož v hrbet« potem je to njihova izguba. Vedno dajte od sebe vse za vse drugo pa poskrbi mati narava ali kot sam rad uporabim besedno zvezo »energije bodo poskrbele«.

Na situacije vedno odreagirajte z mislijo, ki vas naredi boljšega človeka. Nikoli pa ne z mislijo, ki vas uničuje.

Življenjske izkušnje nam dajejo lekcije oz. nas učijo in ne uničujejo. To si zapomnite ali pa si napišite na list papirja in si ga obesite na vašo steno.

Življenje ni to kar se nam dogaja, ampak kako odreagiramo na določeno situacijo.

Ni važno kaj se vam dogaja, vedno privlačite dobro z zakonom privlačnosti. Opremite se s pozitivnimi čustvi in si vizualizirajte željeni izid.